Mitä on inbound markkinointi?

Inbound markkinointi yhdistää yrityksen ja sen potentiaaliset asiakkaat sisältöjen ja kokemusten avulla, joita he pitävät hyödyllisinä. Markkinoijat tarjoavat potentiaalisille asiakkaille hyödyllistä ja viihdyttävää sisältöä esimerkiksi blogien ja muiden sisältöjen avulla.

Inbound markkinointi tavoittaa kohdeyleisön yhdistämällä sen hyödylliseen sisältöön orgaanisten välineiden, kuten hakukoneiden ja yhteyksien jakamisen kanssa ystävien kanssa. Esimerkiksi taidokkaasti muotoiltu blogipostaus suosikkituotteesta puhuu tämän potentiaalisen asiakkaan kanssa tavalla, johon geneerinen bannerimainos ei voi koskaan pystyä.

Tämä entistä henkilökohtaisempi lähestymistapa markkinointiin on sisältää sen lyömättömän edun, että inbound markkinoinnilla saavutetaan ne, jotka ovat jo ottaneet ensimmäisen askeleen kohti ostamista. Outbound markkinoinnin sijasta (mainosten sijoittaminen strategisesti sinne, jossa oletetaan asiakkaiden olevan) inbound markkinointi tarjoaa oikeaa lisäarvoa kuluttajille, jotka jo etsivät aktiivisesti tietoa tuotteesta.

Esimerkki inbound markkinoinnista

Oletetaan, että yritys myy kattojen huoltoa kiinteistöjen omistajille ja taloyhtiöille. Perinteisessä outbound markkinoinnissa yritys voisi mainostaa palvelujaan esimerkiksi paikallisessa lehdessä tai soittelemalla kylmäsoittoja.

Inbound markkinoinnissa yritys voi sen sijaan panostaa hakukonenäkyvyyteen (hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta). Yritys voi näkyä Googlen hakutuloksissa silloin kun potentiaalinen kattohuoltoa tarvitseva asiakas etsii sopivaa palveluntarjoajaa itselleen. Tällöin asiakas itse ottaa yhteyttä yritykseen ja pyytää tarjouksen.